Derfor skal du elske dit ventilationsanlæg

Ventilationen i dit nybyggede hus er 'lungerne', der sørger for, at luften i dit hjem er frisk og ren. Uden et sådan anlæg ville boligen være umulig at bo i, da huset er næste hundrende procent tæt.

Uanset om du har Genvex, Dantherm, Danfoss eller et helt andet ventilationsanlæg i dit nye hus, er det vigtigt at vælge det rigtige filter.

Hvis du bor tæt ved en befærdet vej, der bygges andre huse i området eller du har allergi, skal disse forhold tænke ind, når du vælger filteret. I den sammenhæng er det grove standardfilter et anlæg er født med, langt fra nok. Standardfilteret er nemlig designet til primært at beskytte selve anlægget mod støv og skidt.

Det rigtige filter er altafgørende for luftkvaliteten i boligen.

Hør i denne episode:

  • Forstå dit ventilationsanlæg
  • Få indsigt i de forskellige typer af filtre
  • Hvor tit du skal skifte filtre i ventilationsanlægget
  • Om du kan vaske og genbruge filtrene
  • Hvilken filtertype du skal gå efter

Du kan møde  Henrik Friis, direktør i Danfilter, der står bag onlinebutikken filterhuset.dk med landets mest omfattende udvalg af filtre til alle ventilationsanlæg.

EPISODESPONSOR: Filterhuset.dk

Du kan tilmelde dig her, hvis du vil have en mail, når der frigives nye episoder af Nybyggerpodcasten. Det er gratis.

Nyt og brugt filter
Her ses et brugt standardfilter, der har være monteret i cirka en måned under byggeriet. Øverst et Safeair-filter med pollenfilter indbygget. Det er helt nyt (Foto: Nybyggerpodcasten)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram