Her er kontakten du har manglet til dit smarthome

SMARTHOME: Med det rigtige setup får du et SMART hjem, der samtidigt giver dig et energioverblik og evnen til at udpege strømslugerne.

Smarthome Wiser
I denne episode af Nybyggerpodcasten handler det om Wiser-systemet, der gør dit hjem smart, sikkert og energieffektivt. Du lærer om opsætning, funktioner og fordele (Foto: Schneider Electric)

Mængden af smarthomeudstyr er enormt stort, og det kan være kompliceret at komme i gang. Særligt hvis du gør det selv.

Wiser-systemet, der kan være med til at gøre dit hjem både mere smart, trygt og energioptimerende, kan opbygges sammen med huset, eltavlen og integrationen af kontakter i hjemmet. Alt det som er lidt bøvlet, tager elektrikeren sig af. 

Når alt kører, kan du styre lyset fra Wiser-appen såvel som kontakterne på væggen. Du får også besked, når røgalarmen skal testes eller når nogen går forbi kameraet i carporten. Dertil kommer, at dør- og vindueskontakter kan anvendes som en ekstra sikkerhed; du får besked, hvis du har glemt at lukket vinduet i stuen.

Systemet har også såkaldte “powertags”, der indbygges i eltavlen som sladrehanke, som overvåger strømforbruget på de forskellige grupper. De ting, som ikke er smarthome-ready, ja, disse tilslutter du et smartplug, som er en tænd/sluk kontakt, der styres fra appen.

Du bestemmer over DIT smarthome

Selvom elektrikeren er med til at opbygge integrationen, så betyder det ikke, at du skal have en fagperson ud, får at ændre opsætninger og lave nye automatiseringer.

Wiser-systemet er let at gå til og ikke låst. Derfor bestemmer du selv, hvordan dit smarthome skal fungere.

Med den rigtige opsætning kan en smarthome-integration give dig et unikt indblik i, hvor i boligen du bruger mest strøm. Det kan give en besparelse på elregningen, hvilket i sidste ende er godt for klimaet.

Nye geniale smartkontakter

Wiser er skabt af Schneider Electric, dem du kender med LK FUGA-serien. Det betyder, at kontakterne på væggen ligner det du kender og elsker ved det danske design.

De nyeste batteridrevne kontakttryk kan indbygges i en eksisterende installation - og endda tilføjes. Har du f.eks. to moduler på væggen, kan det tredje være et batteritryk. Det kræver blot, at rammen om de to moduler skiftes til en ramme med tre pladser.

Ingen vil efterfølgende kunne se, at der er tilføjet en kontakt, som ikke har en murdåse bag ved sig. Dette kan gøres i nybyggeri såvel som i gamle huse, der renoveres.

Et åbent system

Wiser-produkterne integreres naturligvis i Wiser-appen, men alt er baseret på den åbne Zigbee-standard, der er en kommunikationsstandard inden for smarthomeinstallationer.

Dermed kan røgalarmen, smartplugs, powertags såvel som kontakterne sagtens indbygges i f.eks. Homey eller Home Assistant.

Du får med mere avancerede opsætninger mulighed for at lave “flows”, hvor lyset dæmper, TV’et tænder og gardinerne ruller for, når du trykker på “film-knappen” på væggen.

I forbindelse med nybyggeri vil du kunne spare både besvær og penge, ved at tænke smarthome ind i forbindelse med elplanen. Her kan du lytte til vores episode, der sætter fokus på, hvordan du kommer godt fra start med elplanen i nybyggeri.

LYT OGSÅ: Sådan forbereder du dig til elplanen og mødet med elektrikeren

Hør i denne episode:

  • Hvordan tænkes smarthomeløsninger ind i elplanen
  • Hvilke muligheder giver smarthome-integration for at energioptimere boligen
  • De smarte kontakter fra LK FUGA
  • Hvor meget kan du selv tilpasse
  • Hvordan kommer du i gang

I denne episode møder du Martin Hannibal, der er produktchef for Wiser. Her kan du læse mere om Wiser.

EPISODESPONSOR: Schneider Electric

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram